Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 


Contact Information
This Is Your Church Video
Audio Programs
Bookstore
Solia - The Herald
Solia Calendar Almanac
Cemetery
Summer Camps
Scholarships
Copyright
Subscribe
SEARCH
Make a Donation Today!
News Feed

| |

Bookmark and Share
2018 Episcopate Congress, September 6-8, 2018 at Vatra Romaneasca, Grass Lake, Michigan - hosted by Sts. Peter & Paul Church, Dearborn Heights MI...CLICK HERE FOR MORE INFORMATION...

 

Thursday, Jun 21, 2018  
Sfântul Sinod a numit pe IPS Arhiepiscop Nathaniel ca locțiitor și pe PS Episcop Michael ca administrator
Către Cucernicul Cler, Cuvioșii Monahi și Monahii, Evlavioșii Credincioși ai Bisericii Ortodoxe în America: 
 
Iubiților întru Hristos,
 
Lăudat fie Domnul nostru Iisus Hristos! Lăudat fie în veci!
 
Pe data de 6 iulie 2012, Prea Fericitul Mitropolit Primat Jonah a înaintat Sfântului Sinod scrisoarea de retragere ca Primat al Bisericii Ortodoxe în America. Sfântul Sinod al Bisericii, sub conducerea Prea Fericitului Mitropolit Jonah, s-a întrunit în teleconferință sâmbătă,7 iulie 2012. În cursul conferinței, Sfântul Sinod a aprobat cererea Mitropolitului Jonah și a dezbătut acțiunile ce urmează a fi luate. 

Luni, 9 iulie 2012, Sfântul Sinod, incluzând Mitropolitul Jonah, s-a întrunit din nou, tot în teleconferință, spre a continua aceste deliberări. Mitropolitul Jonah va avea titlul: "Înalt Prea Sfințitul, Mitropolit Jonah, fost Arhiepiscop de Washington și Mitropolit al Întregii Americi și Canadei".
 
Sfântul Sinod a numit, în calitate de membru cu cea mai mare senioritate al Sfântului Sinod, pe Înalt Prea Sfințitul Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit și al Episcopiei Române din America, drept locțiitor al Mitropolitului Bisericii Ortodoxe în America. Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Nathaniel va fi pomenit, în timpul Sfintei Liturghii, ca "Înalt Prea Sfinția Sa Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit și al Episcopiei Ortodoxe Române din America, locțiitor al scaunului de Mitropolit al Bisericii Ortodoxe în America”.
 
Sfântul Sinod a numit pe Prea Sfințitul Michael, Episcop de New York și New Jersey, ca Administrator al Bisericii Ortodoxe în America .
 
Sfântul Sinod  a numit pe Prea Sfințitul Alexandru, Episcop de Toledo și al Episcopiei Bulgare, drept locțiitor al scaunului de Arhiepiscop al Washington-ului. Prea Sfinția Sa va fi pomenit la Sfânta Liturghie drept: "Prea Sfintia Sa Alexandru, Episcop de Toledo și al Episcopiei Bulgare, locțiitor al scaunului de Arhiepiscop al Washington-ului".
 
În momentul de față, Sfântul Sinod caută să rezolve situația Mitropolitului Jonah, cu toată considerația pastorală cuvenită, și va lua în considerare cererile cuprinse în scrisoarea sa de retragere. La timpul cuvenit, Sfântul Sinod se va întruni spre a dezbate planurile pentru viitoarea conducere a Bisericii.
 
Sfântul Sinod mulțumește Mitropolitului Jonah pentru decizia sa și cere clerului și credincioșilor să  pomenească pe Mitropolitul Jonah și Biserica Ortodoxă din America în rugăciunile lor.
 
Rămâneți încredințați de grija noastră pastoral, cu binecuvântări arhierești,
 
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe în America 


 
 Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Top